Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / Актуелности / Архива вести
29.05.2023

Донација Volkswagen Grupe

Дубоко погођени трагедијом која је задесила ОШ „Владислав Рибникар“, компанија Porsche Србија и Црна Гора искрено саосећа са породицама убијене деце, њиховим другарима, наставницима и друштвом у целини. Овај догађај нам показује колико је важно ментално здравље и рад стручних лица угледних установа попут Института за ментално здравље.

Компанија Porsche Србија и Црна Гора континуирано спроводи активности које су усмерене на један од основних принципа Volkswagen Grupe – преузимање одговорности за окружење и друштво у целини.

Институт за ментално здравље интензивно ради са великим бројем школа у Београду и другим градовима у Србији, где запослени Института заједно са екстерним психолозима, психијатрима и другим медицинским и немедицинским особљем пружају помоћ свима који је затраже и онима којима је потребна. У наредном периоду Институт ће да пружа непосредну психосоцијалну подршку ученицима из 1800 школа у Србији. Porsche Србија и Црна Гора, као друштвено одговорна компанија која се бави мобилношћу и која има за циљ да допринесе лакшој, бољој и сигурнијој мобилности, предала је Институту Volkswagen Transporter Комби на коришћење, чиме ће стручном тиму Института за ментално здравље да олакша путовања до деце и омладине којима је потребан разговор.

„Мишљења смо да Институт за ментално здравље, због делатности којом се бави, заузима веома значајно место у друштву, да је приоритет њено несметано функционисање и могућност да испуни своје циљеве. Из тог разлога смо одлучили да им помогнемо и омогућимо лакшу мобилност. Одлучили смо да Институту на располагање ставимо возило Volkswagen Transporter Комби са девет седишта, да покријемо трошкове регистрације, каско осигурања, сервисирања и свих евентуалних поправки. Верујемо да на овај начин дајемо свој скромни допринос и да непосредно подстичемо и друге компаније да се придруже и помогну колико могу институцијама попут ове“, изјавио је Милош Вујановић, генерални директор компаније Porsche Србија и Црна Гора.

 

Архива вести