Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / Актуелности / Архива вести
30.05.2023

Делегација Министарства здравља Ирака и Канцеларије УНИЦЕФ-а Ирака посетила је Институт за ментално здравље.

Током једнонедељног боравка у Србији, 25. Маја, делегација Министарства здравља Ирака И Канцеларије УНИЦЕФ-а Ирака посетила је Институт за ментално здравље.

Ova poseta realizovana je u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije I Kancelarije UNICEF-a u Srbiji sa ciljem da se delegacija Iraka upozna sa sprovođenjem Nacionalnog programa za unapređenje razvoja u ranom detinjstvu odnosno načinom na koji zdravstveni sistem Srbije, u saradnji sa drugim sistemima podržava razvoj dece najranijeg uzrasta I njihove porodice. Prezentacija rada Institta za mentalno zdravlje je izazvala veliko interesovanje koleginica I kolega iz Iraka, a praktične usluge podrške porodici u prvim godinama života deteta sa teškoćama I smetnjama u razvoju imali su prilike da vide I kroz rad Dnevne bolnice dečje klinike Instituta. Delegaciji je prikazan koncept intersektorskih Porodično orijentisanih ranih intervencija (PORI), koji se kroz mrežu razvojnih savetovališta domova zdravlja u Srbiji uspešno razvija poslednjih godina uz podršku I vođstvo Instituta. Prikazani su I Program podrške roditeljskim veštinama, kao grupni rad sa porodicama dece sa teškoćama I smetnjama u razvoju kao I program podrške korišćenju asistivnih komunikacionih tehnologija.

V.d. direktora Instituta za mentalno zdravlje Prof. dr Milica Pejović Milovančević upoznala je delegaciju sa istorijatom ustanove tokom 60 godina postojanja, organizacijom rada I različitim oblicima podrške u oblasti mentalnog zdravlja

.

Архива вести